Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/6/7/blomstergarden.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Om oss

Blomstergården började 1997. Efter många års egen erfarenhet av odling kände vi att vi ville dela med oss av den glädje odlandet innebär.

Verksamheten omfattade dels försäljning av inköpta växter samt av eget förökat växtmaterial från vår trädgård och frösådder. Medlemskap i flera svenska och utländska trädgårdsorganisationer gör att vi kan provodla nya växter på den svenska marknaden. Notera att efter många år av försäljning vill vi nu istället fokusera på förökning och besöksträdgården.

Vi hoppas kunna medverka till att öka standarden i våra trädgårdar genom att tillföra nya intressanta växter som är odlingsvärda och som kan förlänga odlingssäsongen.


Trädgården

Trädgården består av en sluttningstomt med terrasser och berg i lummig miljö. Här finns stenpartier, perennrabatter, woodland, dammanläggningar och vattenfall. Total area är ca 3000 kvadratmeter. Till trädgården har vi även ett litet galleri med originalverk i olja-acryl och akvarell samt litografier av trädgårdsmotiv.

Vi arrangerar besök efter önskemål under trädgårdsäsongen, kontakta oss för mer information.


Kontakta oss

Efter många år av försäljning vill vi nu istället fokusera på förökning och besöksträdgården. Du kan därför ej beställa växter från oss. Hemsidan kommer dock fortsätta att visa bilder på odlingsvärda prydnadsväxter och trädgård. Information och odlingsråd finns också kvar.

För övriga frågor, kontakta gun-britt@blomstergarden.se